Rejseforsikring

En rejseforsikring er blevet et alle mands eje en tid, hvor man rejser verden tyndt i de danske ferier. En rejseforsikring dækker sygdom, ulykker eller erstatter din mistede bagage. Derudover giver den der ofte mulighed for at få hjælp 24 timer i døgnet, så derfor giver det et ekstra dejligt og ikke mindst vigtigt sikkerhedsnet, så ens ferie ikke går i stykker, hvis nu man skulle miste sin bagage.

Jamen, dækker mit gule sygesikringskort ikke eller skal jeg have en rejseforsikring til Egypten, Tyrkiet, USA og resten af Verden?

Hvis du rejser udenfor Europa, er det ekstremt vigtigt at have en rejseforsikring, da det gule sygesikringskort ikke dækker hospital besøg med mere. Derfor kan det hurtigt blive en dyr affære at bliver indlagt på et hospital udenfor Europa, uden at have en forsikring. Derudover er der ting some en rejseforsikring dækker i Europa, som det gule sygesikringskort ikke gør. Mange vælger desuden at kombinerer en rejseforsikring med en afbestillingsforsikring.

Vidste du desuden at det gule sygesikringskort ikke har dækket hjemrejse ved akut sygdom siden d. 1 januar 2008? Derfor er det en vigtig ting at have styr på sin rejseforsikring inden udrejse.

Hvad og hvor dækker en rejseforsikring?

I nogle tilfælde deler forsikringsselskaberne forsikringerne op således at man kan købe en rejseforsikring, som et supplement til den offentlige rejsesygesikring, altså udenfor Danmark i Europa. Derudover kan man i flere tilfælde få en rejseforsikring der dækker resten af verden udenfor Danmark. Dette skal man tjekke op med forsikringsselskabet.

Hvad dækker det gule sygesikringskort, og hvad dækker det ikke?

I Danmark render vi fleste rundt med et gult sygesikringskort, men vi fleste ved ikke helt præcis hvad det dækker i forhold til rejser. Det dækker det:

 • Ferie og studierejser op til én måneds varighed.
 • Læge og hospitalsbehandling i tilfælde af akut sygdom og tilskadekomst

Det gule sygesikringskort, også kendt som den offentlige sygeforsikring, dækker følgende lande:

 • Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Derudover så skal man ikke anse det gulesygesikringskort, for at dække særlig omfattende. Det dækker for eksempel ikke:

 • Afbestilling
 • Erstatningsrejse
 • Ødelagte feriedage
 • Rejseafbrydelse
 • Tilkaldelse
 • Mistet bagage
 • Bagageforsinkelse
 • Hjemtransport

Alle disse ting kan nemt hentes i en rejseforsikring, og derfor foreslår vi alle at indhente 3 tilbud på en rejseforsikring. Så er man sikker på at få en der er tilpasset efter ens krav, til den bedste pris da forsikringsselskaberne ved at du får tilbud fra mange andre.

 

No comments yet.

Leave a Reply